Vårens datum för våra webinar finns att boka.

Vårens datum för våra webinar finns att boka.

Ta del av vårt utbud digitalt!
Vi har valt att för närvarande ställa in våra fysiska kurser tills vidare.
Det finns möjlighet för dig att ta del av utbudet direkt i din dator, mobiltelefon eller
läsplatta via våra webinar.

Vill du eller har du någon i din närhet som behöver fylla på med kunskap om hur livet på nätet fungerar och digitala funktioner i största allmänhet – välkommen med er anmälan till våra webinar! Vill du ta del av vårt nyhetsbrev för att ta del av matnyttig information samt en massa bra tips? 

Välkommen att kontakta oss på telefon 0416 - 411 554 alt. via info@utfo.se

Uppdateringar: 

2021-01-18: Nu har vi nya tillfällen för våra webinar bokningsbara. Boka ditt webinar här! 

29/3 Spara & Placera  kl. 14.15
12/4 Förening & Småföretag kl. 17.45
14/4 Vardagsekonomi med tekniken  kl. 14.15
19/4 Trygg med tekniken  kl. 14.15
26/4  Digitala funktioner  kl. 14.15
3/5 Bostadsaffären  kl. 17.45
17/5 Förening & Småföretag  kl. 17.45
19/5 Spara & Placera  kl. 17.45
24/5 Vardagsekonomi med tekniken  kl. 14.15
26/5 Trygg med tekniken  kl.17.45
31/5 Digitala Funktioner  kl. 17.45
16/6 Bostadsaffären  kl. 17.45
21/6 Förening & Småföretag  kl. 17.45

 

 

2020-11-16: 

UtbildningsForum följer Folkhälsomyndighetens riktlinjer gällande covid-19. Vi har valt att för närvarande ställa in våra fysiska kurser fram till den 31 december.

Det finns möjlighet för dig att ta del av utbudet direkt i din dator, mobiltelefon eller läsplatta via våra webinar. Anmäl dig här. Boka webinar. 

Intresserad av våra inspirationsföreläsningar för skolungdom? För närvarande erbjuder vi dem också i digital form. Kontakta a.agnesson@utfo.se för mer information så hittar vi en lösning för dina elever tillsammans!

 

2020-09-08: 

Som ett komplement till fysisk närvaro förbereder vi möjligheten att delta digitalt - i din surfplatta, dator
eller telefon. Det digitala utbudet omfattar förnärvarande kurserna Trygg med tekniken, Digitala Funktioner, Spara & Placera samt Bostadsaffären och finns nu tillgängliga att anmäla sig till här
Datumen för våra digitala kurstillfällen är: 

 • 21 oktober. Spara & Placera 
 • 28 oktober. Trygg med tekniken 
 • 4 november. Bostadsaffären
 • 11 november. Företag & Förening 
 • 25 november. Digitala Funktioner 

BOKA HÄR! 

2020-09-02: Nu är vi snart igång igen! Efterfrågan har varit stor under uppehållet. Den 5 oktober gör vi en omstart av våra kurstillfällen. De kommer att hållas i mindre, anpassad skala med färre antalet deltagare. Vi följer noga Folkhälsomyndighetens restriktioner. Begränsat antal patser så gör din anmälan redan idag här på hemsidan. Har ni ytterliggare frågor så kontakta oss gärna på telefon 0416-411 554. Växeln håller öppet mån-fre mellan kl. 09.00-14.00 

De orter där vi kommer att dra igång fysiska kurser igen är: 

 • Tomelilla
 • Sjöbo
 • Ystad
 • Staffanstorp
 • Hörby
 • Lund
 • Höör
 • Eslöv
 • Hässleholm
 • Broby
 • Kristianstad
 • Näsby

2020-08-26: Snart är vi igång med vår ordinarie kursverksamhet igen! Vi följer Folkhälsomyndighetens riktlinjer och anpassar verksamheten efter dem. Mer information under vecka 36. 

2020-08-10: Vi hoppas ni alla har en skön sommar. Nu är växeln öppen mån-fre mellan kl. 09.00 - 14.00. Vi hoppas att kunna erbjuda er våra fysiska kurser inom kort igen. För mer information kontakta oss på 0416 - 411 554 alt. maila oss på info@utfo.se Vill ni kanske ta del av vårt nyhetsbrev? Maila oss gärna så ser vi till att du får ta del av viktig information och senaste uppdateringar. Ta hand om er. 

2020-04-27:  Vi håller för närvarande vår kursverksamhet inställd tillsvidare. Vid frågor kontakta oss gärna på telefon 0416 - 411 554 alt. via mail på info@utfo.se
Vi uppdaterar vår hemsida kontinuerligt med information rörande vår kursverksamhet. För mer tips & råd följ oss gärna på våra sociala medier, instagram och facebook, @utbildningsforum 

2020-04-15: Vi håller i nuläget all vår kursverksamhet fortsatt inställd tom den 30/4.
Vi uppdaterar vår hemsida kontinuerligt med information rörande vår kursverksamhet. För mer tips & råd följ oss gärna på våra sociala medier, instagram och facebook, @utbildningsforum 

2020-04-06: Vi behöver alla hjälpas åt och ta hand om varandra för att minska spridningen av coronaviruset. UtbildningsForum håller fortfarande sin kursverksamhet inställd, för närvarande fram till den 30/4.
Via Sparbanken Skånes digitala tjänster eller via kundcenter på telefon 0771- 12 20 00 kan du som kund få hjälp att lösa de flesta av dina bankärenden.
Har ni frågor gällande vår verksamhet kontakta oss gärna på telefon 0416 - 411 554 alt. Ta hand om varandra!

2020-03-30: UtbildningsForum håller fortfarande sin kursverksamhet inställd för närvarande fram till den 14/4. Har ni frågor gällande Sparbanken Skånes digitala tjänster kontakta gärna kundcenter på telefon eller via nätet så hjälper dem gärna till. För mer information besök gärna www.sparbankenskane.se alt. www.utfo.se 

2020-03-27: UtbildningsForum håller fortfarande sin kursverksamhet inställd för närvarande fram till den 14/4. 

2020-03-24: UtbildningsForum kommer att förlänga uppehållet av kursverksamheten. För närvarande t.o.m påsk. Vi fortsätter att följa utvecklingen och de beslut som tas samt fortsätter gå efter Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Sparbanken Skåne håller fortsatt sina kontor öppna, men har ställt in planerade utbildningar och kundaktiviteter tills vidare.

2020-03-23:  UtildningsForum befinner sig i samma läge som förra veckan vilket innebär att vi håller våra kurstillfälle inställda även denna vecka. Vi finns tilgängliga i våra sociala medier samt uppdaterar vår hemsida kontinuerligt. Vill ni komma i kontakt med oss och har frågor ang. våra kurser tveka inte att höra av er. Telefon 0416-411 554. Välkomna! 

2020-03-20: UtbildningsForum håller fortfarande sina kurstillfälle inställda. I dagsläget fram till den 30/3.  

2020-03-18: Vi håller fortsatt vår ordinarie kursverksamhet inställd tom den 30/3. Vi har för avsikt att genomföra våra planerade Teknik Drop-in där du som kund i Sparbanken Skåne kan du få hjälp att reda ut begrepp och frågor gällande säkerhet och olika typer av bedrägerier. Du kan också få praktisk hjälp med din iPhone/Android-telefon.

Nedan följer datum för vårens ”Teknik Drop-in” på Sparbanken Skånes kontor. 

 • 24/3 Lund

 • 25/3 Kristianstad

 • 26/3 Hässleholm, Eslöv, Staffanstorp, Sjöbo, Kävlinge

UtbildningsForum är på plats mellan 10-16.30 (lunch 12-13) 

Känner du dig redan trygg med bankens digitala tjänster rekommenderar vi att du gör dina ärenden via appen, internetbanken eller telefon. Har du frågor kontakta oss gärna på 0416-411 554 

2020-03-16: Vi har börjat se Facebook-grupper och telefonsamtal dyka upp i syfte att hjälpa personer i riskgrupper med att t.ex. handla mat för att hålla nere smittspridningen. Vi tycker att det är beundransvärt att man vill hjälpas åt i svåra tider men skulle vilja förmedla att vidta viss försiktighet.

 • Betala aldrig i förskott
 • Lämna varken ut kort eller koder till andra människor
 • Använd Swish istället för kontanter om du har möjlighet

Om du använder en sådan tjänst, använd den på ditt eget initiativ, inte för att en okänd person kontaktar dig och erbjuder tjänsten.

Följ oss i våra sociala medier och prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Tilliten till tekniken och kunskapen om hur det fungerar är viktig, vi vill hålla er uppdaterade och inte låta er gå miste om viktig information.

 Följ oss gärna på Instagram och Facebook.  

För att prenumerera på vårt nyhetsbrev maila till oss på info@utfo.se  

 

 

Kurserna gjorde honom säkrare på tekniken

Ingemar Lindqvist, 74 år, har valt att gå flera kurser hos UtbildningsForum.

- Jag tror att det finns en rädsla hos mig själv och andra att göra fel med tekniken just när det gäller betalningar eftersom det skulle kunna få ekonomiska konsekvenser om man gör fel. Men ju mer jag övat desto säkrare blir jag och såklart mindre rädd att göra fel. Jag har blivit tryggare efter kurserna.

Det var när Ingemar Lindqvist besökte bankkontoret som han fick veta att Sparbanken Skåne genom UtbildningsForum erbjuder kurser för användare som vill bli tryggare med tekniken.

- Kurserna som jag gått har hjälpt mig in i en digital hantering av mina bankärenden. Nu kan jag betala mina räkningar på datorn eller telefonen. Som pensionär har jag inte den naturliga kontakten med teknikens utveckling som man kanske har om man är yrkesverksam. Där fyller utbildningarna en viktig funktion, menar Ingemar Lindqvist.

Kurserna hos UtbildningsForum är kostnadsfria för Sparbanken Skånes kunder men alla är välkomna. Deltagaren kan bland annat lära sig använda dator, mobil och hur Internetbanken fungerar. I kurserna finns också många tips på praktiska funktioner som nätet erbjuder. Ingemar Lindqvist har bland annat gått utbildningarna Kom igång med tekniken, Vardagsekonomi med hjälp av tekniken och Digitala funktioner.

- Jag har faktiskt gått någon kurs flera gånger. Jag tycker det är jättebra att man kan komma tillbaka igen. Ofta kommer det nya frågor efterhand när jag har använt tekniken hemma och då är det jättebra att få tillfälle att ställa dem. Jag tycker att jag flyttar fram min personliga position lite varje gång faktiskt. Dessutom lär jag mig något varje gång jag hör andra kursdeltagares frågor, säger han. 

Ingemar Lindqvist ska gå ytterligare en kurs i höst och han rekommenderar fler att prova. Han tycker det är bra att man själv kan ha med sig sin mobil, surfplatta eller bärbara dator så att kursledarna kan visa funktionerna direkt på plats.

- Jag tycker utbildningarna har varit väldigt bra och dessutom är de kostnadsfria. Jag kommer ihåg att jag tog med min traditionella bankbok till min första utbildning men tack och lov har jag skippat den nu, säger han och skrattar.

Har du något konkret som du lärt dig på kurserna som du vill lyfta fram?

- Ja, till exempel att jag kan flytta pengar mellan mina konton i mobilappen genom att bara dra med fingret. Det ska bli spännande att följa utvecklingen framåt och se hur de digitala tjänsterna utvecklas, säger han.

Värdet av pengar, Ung Ekonomi & Ung Vuxen

Värdet av pengar, Ung Ekonomi & Ung Vuxen

Vi utbildar skolungdomar i privatekonomi.  

Barns förståelse för pengars värde blir allt viktigare, i synnerhet när dem hanteras digitalt. Livet på nätet och i sociala medier kräver också en större medvetenhet. Med våra insporationsföreläsningar når vi ut till unga i åldrarna 10-25 år. Boka er föreläsning för hösten 2020 redan nu! 

Anmäl ditt intresse här! 

 

 

 

Guide till mobila tjänster

Guide till mobila tjänster

Sparbanken Skåne har en rad mobila tjänster samlade på en och samma plats.

Betala räkningar, gör överföringar, skicka pengar, se över dina placeringar. Med våra digitala tjänster kan du enkelt hålla koll på och hantera din ekonomi. 

Vårens datum för våra webinar finns att boka.

Vårens datum för våra webinar finns att boka.

Ta del av vårt utbud digitalt!
Vi har valt att för närvarande ställa in våra fysiska kurser tills vidare.
Det finns möjlighet för dig att ta del av utbudet direkt i din dator, mobiltelefon eller
läsplatta via våra webinar.

Vill du eller har du någon i din närhet som behöver fylla på med kunskap om hur livet på nätet fungerar och digitala funktioner i största allmänhet – välkommen med er anmälan till våra webinar! Vill du ta del av vårt nyhetsbrev för att ta del av matnyttig information samt en massa bra tips? 

Välkommen att kontakta oss på telefon 0416 - 411 554 alt. via info@utfo.se

Uppdateringar: 

2021-01-18: Nu har vi nya tillfällen för våra webinar bokningsbara. Boka ditt webinar här! 

29/3 Spara & Placera  kl. 14.15
12/4 Förening & Småföretag kl. 17.45
14/4 Vardagsekonomi med tekniken  kl. 14.15
19/4 Trygg med tekniken  kl. 14.15
26/4  Digitala funktioner  kl. 14.15
3/5 Bostadsaffären  kl. 17.45
17/5 Förening & Småföretag  kl. 17.45
19/5 Spara & Placera  kl. 17.45
24/5 Vardagsekonomi med tekniken  kl. 14.15
26/5 Trygg med tekniken  kl.17.45
31/5 Digitala Funktioner  kl. 17.45
16/6 Bostadsaffären  kl. 17.45
21/6 Förening & Småföretag  kl. 17.45

 

 

2020-11-16: 

UtbildningsForum följer Folkhälsomyndighetens riktlinjer gällande covid-19. Vi har valt att för närvarande ställa in våra fysiska kurser fram till den 31 december.

Det finns möjlighet för dig att ta del av utbudet direkt i din dator, mobiltelefon eller läsplatta via våra webinar. Anmäl dig här. Boka webinar. 

Intresserad av våra inspirationsföreläsningar för skolungdom? För närvarande erbjuder vi dem också i digital form. Kontakta a.agnesson@utfo.se för mer information så hittar vi en lösning för dina elever tillsammans!

 

2020-09-08: 

Som ett komplement till fysisk närvaro förbereder vi möjligheten att delta digitalt - i din surfplatta, dator
eller telefon. Det digitala utbudet omfattar förnärvarande kurserna Trygg med tekniken, Digitala Funktioner, Spara & Placera samt Bostadsaffären och finns nu tillgängliga att anmäla sig till här
Datumen för våra digitala kurstillfällen är: 

 • 21 oktober. Spara & Placera 
 • 28 oktober. Trygg med tekniken 
 • 4 november. Bostadsaffären
 • 11 november. Företag & Förening 
 • 25 november. Digitala Funktioner 

BOKA HÄR! 

2020-09-02: Nu är vi snart igång igen! Efterfrågan har varit stor under uppehållet. Den 5 oktober gör vi en omstart av våra kurstillfällen. De kommer att hållas i mindre, anpassad skala med färre antalet deltagare. Vi följer noga Folkhälsomyndighetens restriktioner. Begränsat antal patser så gör din anmälan redan idag här på hemsidan. Har ni ytterliggare frågor så kontakta oss gärna på telefon 0416-411 554. Växeln håller öppet mån-fre mellan kl. 09.00-14.00 

De orter där vi kommer att dra igång fysiska kurser igen är: 

 • Tomelilla
 • Sjöbo
 • Ystad
 • Staffanstorp
 • Hörby
 • Lund
 • Höör
 • Eslöv
 • Hässleholm
 • Broby
 • Kristianstad
 • Näsby

2020-08-26: Snart är vi igång med vår ordinarie kursverksamhet igen! Vi följer Folkhälsomyndighetens riktlinjer och anpassar verksamheten efter dem. Mer information under vecka 36. 

2020-08-10: Vi hoppas ni alla har en skön sommar. Nu är växeln öppen mån-fre mellan kl. 09.00 - 14.00. Vi hoppas att kunna erbjuda er våra fysiska kurser inom kort igen. För mer information kontakta oss på 0416 - 411 554 alt. maila oss på info@utfo.se Vill ni kanske ta del av vårt nyhetsbrev? Maila oss gärna så ser vi till att du får ta del av viktig information och senaste uppdateringar. Ta hand om er. 

2020-04-27:  Vi håller för närvarande vår kursverksamhet inställd tillsvidare. Vid frågor kontakta oss gärna på telefon 0416 - 411 554 alt. via mail på info@utfo.se
Vi uppdaterar vår hemsida kontinuerligt med information rörande vår kursverksamhet. För mer tips & råd följ oss gärna på våra sociala medier, instagram och facebook, @utbildningsforum 

2020-04-15: Vi håller i nuläget all vår kursverksamhet fortsatt inställd tom den 30/4.
Vi uppdaterar vår hemsida kontinuerligt med information rörande vår kursverksamhet. För mer tips & råd följ oss gärna på våra sociala medier, instagram och facebook, @utbildningsforum 

2020-04-06: Vi behöver alla hjälpas åt och ta hand om varandra för att minska spridningen av coronaviruset. UtbildningsForum håller fortfarande sin kursverksamhet inställd, för närvarande fram till den 30/4.
Via Sparbanken Skånes digitala tjänster eller via kundcenter på telefon 0771- 12 20 00 kan du som kund få hjälp att lösa de flesta av dina bankärenden.
Har ni frågor gällande vår verksamhet kontakta oss gärna på telefon 0416 - 411 554 alt. Ta hand om varandra!

2020-03-30: UtbildningsForum håller fortfarande sin kursverksamhet inställd för närvarande fram till den 14/4. Har ni frågor gällande Sparbanken Skånes digitala tjänster kontakta gärna kundcenter på telefon eller via nätet så hjälper dem gärna till. För mer information besök gärna www.sparbankenskane.se alt. www.utfo.se 

2020-03-27: UtbildningsForum håller fortfarande sin kursverksamhet inställd för närvarande fram till den 14/4. 

2020-03-24: UtbildningsForum kommer att förlänga uppehållet av kursverksamheten. För närvarande t.o.m påsk. Vi fortsätter att följa utvecklingen och de beslut som tas samt fortsätter gå efter Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Sparbanken Skåne håller fortsatt sina kontor öppna, men har ställt in planerade utbildningar och kundaktiviteter tills vidare.

2020-03-23:  UtildningsForum befinner sig i samma läge som förra veckan vilket innebär att vi håller våra kurstillfälle inställda även denna vecka. Vi finns tilgängliga i våra sociala medier samt uppdaterar vår hemsida kontinuerligt. Vill ni komma i kontakt med oss och har frågor ang. våra kurser tveka inte att höra av er. Telefon 0416-411 554. Välkomna! 

2020-03-20: UtbildningsForum håller fortfarande sina kurstillfälle inställda. I dagsläget fram till den 30/3.  

2020-03-18: Vi håller fortsatt vår ordinarie kursverksamhet inställd tom den 30/3. Vi har för avsikt att genomföra våra planerade Teknik Drop-in där du som kund i Sparbanken Skåne kan du få hjälp att reda ut begrepp och frågor gällande säkerhet och olika typer av bedrägerier. Du kan också få praktisk hjälp med din iPhone/Android-telefon.

Nedan följer datum för vårens ”Teknik Drop-in” på Sparbanken Skånes kontor. 

 • 24/3 Lund

 • 25/3 Kristianstad

 • 26/3 Hässleholm, Eslöv, Staffanstorp, Sjöbo, Kävlinge

UtbildningsForum är på plats mellan 10-16.30 (lunch 12-13) 

Känner du dig redan trygg med bankens digitala tjänster rekommenderar vi att du gör dina ärenden via appen, internetbanken eller telefon. Har du frågor kontakta oss gärna på 0416-411 554 

2020-03-16: Vi har börjat se Facebook-grupper och telefonsamtal dyka upp i syfte att hjälpa personer i riskgrupper med att t.ex. handla mat för att hålla nere smittspridningen. Vi tycker att det är beundransvärt att man vill hjälpas åt i svåra tider men skulle vilja förmedla att vidta viss försiktighet.

 • Betala aldrig i förskott
 • Lämna varken ut kort eller koder till andra människor
 • Använd Swish istället för kontanter om du har möjlighet

Om du använder en sådan tjänst, använd den på ditt eget initiativ, inte för att en okänd person kontaktar dig och erbjuder tjänsten.

Följ oss i våra sociala medier och prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Tilliten till tekniken och kunskapen om hur det fungerar är viktig, vi vill hålla er uppdaterade och inte låta er gå miste om viktig information.

 Följ oss gärna på Instagram och Facebook.  

För att prenumerera på vårt nyhetsbrev maila till oss på info@utfo.se  

 

 

Kurserna gjorde honom säkrare på tekniken

Ingemar Lindqvist, 74 år, har valt att gå flera kurser hos UtbildningsForum.

- Jag tror att det finns en rädsla hos mig själv och andra att göra fel med tekniken just när det gäller betalningar eftersom det skulle kunna få ekonomiska konsekvenser om man gör fel. Men ju mer jag övat desto säkrare blir jag och såklart mindre rädd att göra fel. Jag har blivit tryggare efter kurserna.

Det var när Ingemar Lindqvist besökte bankkontoret som han fick veta att Sparbanken Skåne genom UtbildningsForum erbjuder kurser för användare som vill bli tryggare med tekniken.

- Kurserna som jag gått har hjälpt mig in i en digital hantering av mina bankärenden. Nu kan jag betala mina räkningar på datorn eller telefonen. Som pensionär har jag inte den naturliga kontakten med teknikens utveckling som man kanske har om man är yrkesverksam. Där fyller utbildningarna en viktig funktion, menar Ingemar Lindqvist.

Kurserna hos UtbildningsForum är kostnadsfria för Sparbanken Skånes kunder men alla är välkomna. Deltagaren kan bland annat lära sig använda dator, mobil och hur Internetbanken fungerar. I kurserna finns också många tips på praktiska funktioner som nätet erbjuder. Ingemar Lindqvist har bland annat gått utbildningarna Kom igång med tekniken, Vardagsekonomi med hjälp av tekniken och Digitala funktioner.

- Jag har faktiskt gått någon kurs flera gånger. Jag tycker det är jättebra att man kan komma tillbaka igen. Ofta kommer det nya frågor efterhand när jag har använt tekniken hemma och då är det jättebra att få tillfälle att ställa dem. Jag tycker att jag flyttar fram min personliga position lite varje gång faktiskt. Dessutom lär jag mig något varje gång jag hör andra kursdeltagares frågor, säger han. 

Ingemar Lindqvist ska gå ytterligare en kurs i höst och han rekommenderar fler att prova. Han tycker det är bra att man själv kan ha med sig sin mobil, surfplatta eller bärbara dator så att kursledarna kan visa funktionerna direkt på plats.

- Jag tycker utbildningarna har varit väldigt bra och dessutom är de kostnadsfria. Jag kommer ihåg att jag tog med min traditionella bankbok till min första utbildning men tack och lov har jag skippat den nu, säger han och skrattar.

Har du något konkret som du lärt dig på kurserna som du vill lyfta fram?

- Ja, till exempel att jag kan flytta pengar mellan mina konton i mobilappen genom att bara dra med fingret. Det ska bli spännande att följa utvecklingen framåt och se hur de digitala tjänsterna utvecklas, säger han.

Värdet av pengar, Ung Ekonomi & Ung Vuxen

Värdet av pengar, Ung Ekonomi & Ung Vuxen

Vi utbildar skolungdomar i privatekonomi.  

Barns förståelse för pengars värde blir allt viktigare, i synnerhet när dem hanteras digitalt. Livet på nätet och i sociala medier kräver också en större medvetenhet. Med våra insporationsföreläsningar når vi ut till unga i åldrarna 10-25 år. Boka er föreläsning för hösten 2020 redan nu! 

Anmäl ditt intresse här! 

 

 

 

Guide till mobila tjänster

Guide till mobila tjänster

Sparbanken Skåne har en rad mobila tjänster samlade på en och samma plats.

Betala räkningar, gör överföringar, skicka pengar, se över dina placeringar. Med våra digitala tjänster kan du enkelt hålla koll på och hantera din ekonomi.