Snart drar Money Week igång!

Money Week är ett årligt initiativ som främjar kunskap i privatekonomi över hela världen.

Under den internationella temaveckan Money Week 22-26 mars fokuserar vi extra mycket på privatekonomi för unga. Kontakta oss gärna och boka en digital föreläsning. Högstadieelever kan även vara med i Money Quiz och tävla i privatekonomi. SM-tävlingen är öppen 1-26 mars och arrangeras av Bankföreningen.

Anmäl klassen till Money Quiz!

Alla elever i årskurs 7-9 är välkomna att vara med och tävla i Money Quiz. Tävlingen lockade förra året tusentals ungdomar i 25 europeiska länder och i det svenska mästerskapet deltog över 1 000 elever.

Tävlingen genomförs i två steg. Först det svenska mästerskapet som genomförs den 1-26 mars då alla elever i årskurs 7-9 är välkomna att tävla.  (Frågorna i det svenska mästerskapet är på svenska). Två elever från den vinnande klassen får sedan representera Sverige i Europafinalen tisdagen den 20 april, klockan 11.00-15.00 CET,  som arrangeras av den Europeiska Bankföreningen.  Liksom förra året sker den europeiska finalen online. (Frågorna i Europafinalen är på engelska).

Money Quiz genomförs på plattformen Kahoot med hjälp av mobiltelefon eller dator, och eleverna tävlar klassvis eller enskilt. Frågorna handlar om privatekonomi, men även om matematik, cybersäkerhet och samhällskunskap. (Tävlingsfrågorna är neutrala och det förekommer ingen produkt- eller företagsreklam.)

Tävla på distans

För att underlätta för er som vill genomföra tävlingen på distans har vi tagit fram en handledning på hur ni kan vara med att tävla i Money Quiz även om eleverna är hemma.

Samla klassen - alla elever kan delta från sitt hem så länge de har tillgång till en dator eller smartphone samt en videouppkoppling där alla elever kan se lärarens skärm med kahooten live under tävlingen.

Så här gör du:
Först måste du anmäla klassen genom att uppge följande uppgifter i ett e-mail som skickas till moneyweek@swedishbankers.se

Namn:
e-mail adress:
Skolnamn:
Klassnamn:
Kommun:

När uppgifterna är lämnade skickas en länk för att klassen ska kunna delta i tävlingen via Kahoot

  1. Samla klassen så de kan se din (lärarens) skärm.
  2. Gå in på länken, som ni får efter det att ni har anmält klassen.
  3. Välj ”Classic”
  4. Be alla i klassen logga in på www.kahoot.it och skriva in pin-koden (som syns på lärarskärmen) i sina mobiler eller datorer
  5. Tryck på ”Start” knappen och börja tävla!

Tävlingen behöver dokumenteras genom att läraren tar ett foto på det tävlingsresultat i klassen, eller om det är klassens gemensamma, som har högst poäng. Fotot på poängen mailas därefter till moneyweek@swedishbankers.se. Det är viktigt att det framgår vilken klass det är, skolnamn samt kontaktuppgifter till ansvarig lärare.