Kostnadsfria kurser och föreläsningar

Bostadsaffären

Köpa eller sälja bostad - en betydelsefull och stor affär

Att köpa eller sälja bostad är ofta en betydelsefull och stor affär, då är det värdefullt att känna sig trygg och ha koll på begreppen. Förutsättningarna på bostadsmarknaden och vad som påverkar den ändras från tid till annan. Vad innebär skuldkvot, vilka kostnader och skattekonsekvenser kan en bostadsaffär resultera i? Det är viktigt att ha kännedom om rättigheter och skyldigheter, både som köpare och säljare men även mäklarens roll. Bli trygg med processen - gör det till en lyckad affär!

Hitta kurstillfälle på din ort

Digitala Funktioner

Vill du lära dig mer om de digitala samhällsfunktioner som idag blivit vardagsmat?

Kursen riktar sig till dig som är nyfiken på och vill lära dig mer om några av alla de digitala samhällsfunktioner som idag blivit vardagsmat. Användningsområdena blir fler och fler vilket skapar nya möjligheter att göra ännu mer via tekniken. Vi berättar vad och visar dig hur - både nytta och nöje. Har du koll på hur man swishar? Vet du innebörden av AR, molntjänster och kontaktlösa betalningar? Låt oss inspirera och hjälpa dig. 

Hitta kurstillfälle/ort

God man eller förvaltare

Värdefulla uppdrag med många aspekter att ta hänsyn till.

Är du ny som god man eller förvaltare, funderar på att bli alternativt agerar i rollen och behöver uppdatering? Att vara god man eller förvaltare är betydelsefulla uppdrag med många aspekter att ta hänsyn till, juridiska och bankrelaterade. Vi informerar om behörigheter, rättigheter och olika möjligheter att sköta uppdraget på ett effektivt sätt.

Hitta kurstillfälle/ort

Kom igång med tekniken

Lär dig de grundläggande funktionerna i din mobiltelefon eller surfplatta.

Vänder sig till dig som vill lära sig de grundläggande funktionerna i din mobiltelefon och/eller surfplatta, iPhone/Android. Vi går igenom säkerhetsinställningar, hur appar laddas ner, visar hur du använder kameran, skickar sms/bilder och mycket mer. Bli vän med tekniken!

Kurstillfället vänder sig till dig som använder Apple (iPhone och iPad) eller Android 

Android avser: Samsung, Sony, LG, Huawei, Motorola, OnePlus, Nokia, Google, vissa Doro och Xiaomi.

Hitta kurstillfälle/ort

Vardagsekonomi med tekniken - introduktion

Ny användare eller nybörjare av Sparbanken Skånes internetbank eller appen?

Vänder sig till nya användare eller nybörjare av Sparbanken Skånes internetbank eller appen, vill komma igång med tekniken och sätta dig in i de grundläggande funktionerna. Hur betalas en räkning, hur fungerar e-faktura kontra autogiro? Få översikt och hantera din ekonomi när och var du vill.
Innehåller praktiska övningar.

Hitta kurstillfälle/ort

Spara & Placera

Van användare av Sparbanken Skånes internetbank eller appen, vill få fördjupad kunskap inom Spara och Placera?

Är du en något mer van användare av Sparbanken Skånes internetbank eller appen, vill få fördjupad kunskap inom Spara och Placera? Föreläsningen omfattar både information om och praktiskt tillvägagångssätt av funktionerna köp/sälj fonder/värdepapper i olika förvar, Investeringssparkonto, Kapital- och pensionsförsäkringar. Innebörden av Trigger/Stop Loss, kurslistor, bevakningar, analyser och Aktie-TV m.m.

Hitta kurstillfälle/ort

Trygg med tekniken

Så agerar du för att känna dig trygg på nätet!

Tilliten till tekniken är en förutsättning för att den ska användas. Något som det digitala samhället förväntar oss göra. I föreläsningen fokuserar vi på hur du bör agera. Vi sätter viktiga begrepp i sammanhang, förklarar innebörd och funktion, går igenom säkerhetsaspekter och mycket mer. Du får råd om åtgärder som kan vidtas i förebyggande syfte och även hjälp med hur, på plats.

Hitta kurstillfälle/ort