Kostnadsfria kurser och föreläsningar

Bostadsaffären

Köpa eller sälja bostad - en betydelsefull och stor affär

En kurs i samarbete med Sparbanken Skåne och Fastighetsbyrån. Kursen vänder sig till dig som avser att köpa eller sälja bostad. I Bostadsaffären vänder vi oss till dig som avser köpa eller sälja bostad, ofta en stor och betydelsefull affär, då är det värdefullt att känna sig trygg och ha koll på begreppen. Att ha kännedom om rättigheter och skyldigheter, både som köpare och säljare men även mäklarens roll.

Vad innebär skuldkvot och amorteringskrav, vilka kostnader tillkommer i samband med köp eller försäljning och vad är avdragsgillt? Vilka skattekonsekvenser kan en bostadsaffär resultera i? Från tid till annan ändras förutsättningarna på marknaden och vad som påverkar den. Bli trygg med hela processen och gör det till en lyckad affär!

Anmälan görs direkt till ett Sparbanken Skåne kontor eller till Kundcenter 0771-12 20 00.

Hitta kurstillfälle på din ort

Digitala Funktioner

Vad är en app? Hur fungerar exempelvis BankID och Swish? 

Tekniken är fantastisk när den bemästras! Vilka funktioner finns, hur används dem och hur kommer det till nytta i vardagen? Vad är en ”app”, när används ett BankID, hur fungerar Swish och Kivra och mycket mer. Utbildningen innehåller information, praktiska övningar och visar på användningsområde. Både nytta och nöje!

Hitta kurstillfälle/ort

God man eller förvaltare

Värdefulla uppdrag med många aspekter att ta hänsyn till.

Är du ny som god man eller förvaltare, funderar på att bli alternativt agerar i rollen och behöver uppdatering? Att vara god man eller förvaltare är betydelsefulla uppdrag med många aspekter att ta hänsyn till, juridiska och bankrelaterade. Under kurstillfället informerar vi om behörigheter, rättigheter och olika möjigheter att sköta uppdraget på ett effektivt sätt.

Anmälan
Anmälan görs direkt till ett Sparbanken Skåne kontor eller till Kundcenter 0771-12 20 00. 

Hitta kurstillfälle/ort

Kom igång med tekniken

Lär dig de grundläggande funktionerna i din mobiltelefon eller surfplatta.

Vänder sig till dig som vill lära sig de grundläggande funktionerna i din mobiltelefon och/eller surfplatta. Vi går igenom säkerhetsinställningar, hur appar laddas ner, installerar Bank-ID, visar hur du använder kameran, skickar sms/bilder och mycket mer. Bli vän med tekniken!

Finns med inriktningarna:

  • Apple (iPhone och iPad)
  • Android
  • DORO

Android avser: Samsung, Sony, LG, Huawei, Motorola, OnePlus, Nokia, Google, vissa Doro och Xiaomi.

Hitta kurstillfälle/ort

Vardagsekonomi med hjälp av tekniken - Introduktion

Nybörjare av Internetbanken eller appen?

Vänder sig till dig som är helt ny användare eller nybörjare av Internetbanken eller appen och vill komma igång med tekniken och sätta dig in i de grundläggande funktionerna. Hur betalas en räkning och hur fungerar e-faktura kontra autogiro? Få översikt och hantera din ekonomi när och var du vill. Innehåller praktiska övningar.

Hitta kurstillfälle/ort

Vardagsekonomi med hjälp av tekniken - Spara & Placera

Är du van användare av Internetbanken och/eller appen och vill få fördjupad kunskap inom Spara och Placera?

Denna kurs vänder sig till dig som är en något mer van användare av Internetbanken och/eller appen och vill få fördjupad kunskap inom just Spara och Placera.

Omfattar både information om och praktiskt tillvägagångssätt av funktionerna köp/sälj fonder/värdepapper i olika förvar, Investeringssparkonto, Kapital- och pensionsförsäkringar, Trigger/Stop Loss, Sprinklebit, kurslistor, bevakningar, analyser och Aktie-TV m.m.

Hitta kurstillfälle/ort

Trygg med tekniken

Hur ska du agera för att känna dig trygg på nätet?

Tilliten till tekniken är en förutsättning för att den ska användas. Något som dagens digitala samhälle förväntar oss göra. I utbildningen fokuserar vi på hur du bör agera för att känna dig trygg. Vi sätter viktiga begrepp i sammanhang, förklarar innebörd och funktion, går igenom säkerhetsaspekter och mycket mer. Du får råd om åtgärder som kan vidtas i förebyggande syfte och även hjälp med hur, på plats.

Hitta kurstillfälle/ort