Kostnadsfria webinar

Bostadsaffären

Går du i tankar att köpa eller sälja en bostad?

I Bostadsaffären vänder vi oss till dig som avser köpa eller sälja bostad, ofta en stor och betydelsefull affär. Vi går igenom olika begrepp, så som skuldkvot och amorteringskrav. Vilka kostnader som tillkommer i samband med köp eller försäljning samt eventuella skattekonsekvenser en bostadsaffär kan resultera i. Vi går igenom rättigheter och skyldigheter både som köpare och säljare men även mäklarens roll. Vi går igenom dina rättigheter och skyldigheter både som köpare och säljare samt mäklarens roll. Bli trygg med processen - låt det bli en lyckad affär! 

Tid: ca 45 min 

 

Digitala Funktioner

Vill du lära dig mer om appar? - Både för nytta och nöje!

Låt dig inspireras! Få bättre koll på hur Swish fungerar, innebörden av AR, molntjänster och kontaktlösa betalningar. Föreläsningar riktar sig till dig som är nyfiken på och vill lära dig mer om några av alla digitala samhällsfunktioner som idag blivit vardagsmat. Användningsområdena blir fler och fler viket skapar nya möjligheter att göra ännu mer via tekniken. Vi går även igenom Mobilt BankID, Skånetrafikens app, parkeringsappar och mycket mer.

Tid: ca 45 min 

Spara & Placera

Vill du få fördjupad kunskap inom Spara och Placera?

Är du en något mer van användare av Sparbanken Skånes internetbank eller app och vill få mer kunskap inom området Spara och Placera? Föreläsningen omfattar både information om och praktiskt tillvägagångssätt av funktionerna köp/sälj av fonder/värdepapper i olika förvar, Investeringssparkonto, Kapital- och pensionsförsäkringar. Hur du använder Trigger/Stop Loss, lägger bevakningar, hittar kurslistor, analyser och Aktie-TV m.m. Låt oss hjälpa dig göra sparandet både roligt och enkelt!

Tid: ca 45 min 

 

Digital Säkerhet

En föreläsning för att öka ditt digitala självförtroende och att du ska känna dig trygg på nätet.

I media kan vi ofta ta del av information om hur olika bedrägerier sker i samhället. Bedragarna är skickliga och ligger ofta steget före. Med rätt kunskap finns det mycket vi kan göra för att minska risken att bli utsatt. I föreläsningen sätter vi viktiga begrepp i sammanhang, förklarar innebörd och funktion, går igenom säkerhetsaspekter och mycket mer. Du får råd om åtgärder som kan vidtas i förebyggande syfte så du kan känna dig säkrare på nätet.

 

Tid: ca 45 min