Skolungdom

Värdet av pengar Ung Ekonomi Ung Vuxen

Värdet av pengar

En föreläsning för årskurs 4-6

 

Barns förståelse för pengars värde blir allt viktigare. Livet på nätet och i sociala medier kräver en större medvetenhet. På ett underhållande sätt belyser vi värdet av att spara pengar ”som inte syns”. Vi pratar om nätetik, informerar om i vilka sammanhang bedrägerier kan förekomma, ofta på plattformar där unga rör sig, hur fallgroparna kan undvikas och mycket, mycket mer.

På ett lättsamt sätt blandar vi interaktion med filmvisning och lärorika diskussioner.

Anmäl din klass här

Ung Ekonomi

Lämpar sig bäst för högstadie- och gymnasieelever.En rolig och interaktiv föreläsning om hur sund privatekonomi praktiseras, vilka konsekvenser det kan få om det inte görs. Eleverna får diskutera och praktiskt medverka i ekonomirelaterade frågeställningar med mentometerknappar. Vi skapar budgettavlor likt ”Lyxfällan”, diskuterar sms-lån, sparmöjigheter och mycket mer.

Anmäl din klass här

Ung Vuxen

Vänder sig till åldrarna 16-25.


Ger djupare kunskap om innebörd och funktion av kontakt med olika instanser och myndigheter, CSN, Skatteverket, Arbetsförmedlingen och Försäkringskassan. Praktiska råd vid arbetssökande, innebörd av A-kassa, fackförbund samt anledning till och behovet av försäkringar.

Anmäl din klass här