Ungas ekonomi

Pengar hanteras snabbt och enkelt via tekniken. För att kunna ta ansvar för sin privatekonomi krävs medvetenhet om riskerna. Förståelsen för pengars värde blir allt viktigare, i synnerhet när dem inte hanteras fysiskt. Genom att tidigt medverka till goda vanor ger vi våra unga bättre förutsättningar till en tryggare framtid. Boka våra föreläsningar Ung Ekonomi och Ung vuxen! 

Ung Ekonomi Ung Vuxen

Ung EkonomiEn rolig och interaktiv föreläsning om hur sund privatekonomi praktiseras, vilka konsekvenser det kan få om det inte görs. Eleverna får diskutera och praktiskt medverka i ekonomirelaterade frågeställningar med mentometerknappar. Vi skapar budgettavlor likt ”Lyxfällan”, diskuterar sms-lån, sparmöjigheter och mycket mer. Lämpar sig bäst för högstadie- och gymnasieelever.

Gör din intresseanmälan här 

Ung Vuxen


Ger djupare kunskap om innebörd och funktion av kontakt med olika instanser och myndigheter, CSN, Skatteverket, Arbetsförmedlingen och Försäkringskassan. Praktiska råd vid arbetssökande, innebörd av A-kassa, fackförbund samt anledning till och behovet av försäkringar. Vänder sig till åldrarna 16-25.

Gör din intresseanmälan här.