Aktuella händelser

Här får du nyheter, tips och annan information från aktuella händelser.

Välkommen till våra Teknik Drop-in

Välkommen till våra Teknik Drop-in

Nu lanserar vi Teknik Dropin- för att bidra till ökad kunskap, trygghet och självständighet!

Här nedan följer datum för vårens tillfälle för våra ”Teknik drop-in”. Tillfällena är tillgängliga för Sparbanken Skånes kunder och vi finns behjälpliga i bankens lokaler på respektive kontor.

 • 20/1 Lund

 • 30/1 Hässleholm, Kristianstad

 • 24/2 Lund

 • 25/2 Kristianstad

 • 27/2 Hässleholm, Eslöv, Kävlinge

 • 24/3 Lund

 • 25/3 Kristianstad

 • 26/3 Hässleholm, Eslöv, Staffanstorp, Sjöbo, Kävlinge

 • 20/4 Lund

 • 21/4 Kristianstad

 • 23/4 Staffanstorp, Eslöv, Sjöbo, Kävlinge, Hässleholm

 • 25/5 Kristianstad, Lund

 • 28/5 Hässleholm, Eslöv, Staffanstorp, Kävlinge

 • 25/6 Eslöv, Staffanstorp, Kävlinge

 

Vi erbjuder dig som kund i Sparbanken Skåne tillfälle där du kan få hjälp med bl.a: internetbanken, appen, Mobilt BankID, Swish och övriga digitala samhällstjänster.

Vi hjälper er att reda ut begrepp och frågor gällande säkerhet och olika typer av bedrägerier. Du kan också få praktisk hjälp med din iPhone/Android-telefon. 


Tiderna som UtbildningsForum är på plats: kl. 10.00 - 16.30 (lunch 12-13) 

Varmt välkomna! 

Kurserna gjorde honom säkrare på tekniken

Ingemar Lindqvist, 74 år, har valt att gå flera kurser hos UtbildningsForum.

- Jag tror att det finns en rädsla hos mig själv och andra att göra fel med tekniken just när det gäller betalningar eftersom det skulle kunna få ekonomiska konsekvenser om man gör fel. Men ju mer jag övat desto säkrare blir jag och såklart mindre rädd att göra fel. Jag har blivit tryggare efter kurserna.

Det var när Ingemar Lindqvist besökte bankkontoret som han fick veta att Sparbanken Skåne genom UtbildningsForum erbjuder kurser för användare som vill bli tryggare med tekniken.

- Kurserna som jag gått har hjälpt mig in i en digital hantering av mina bankärenden. Nu kan jag betala mina räkningar på datorn eller telefonen. Som pensionär har jag inte den naturliga kontakten med teknikens utveckling som man kanske har om man är yrkesverksam. Där fyller utbildningarna en viktig funktion, menar Ingemar Lindqvist.

Kurserna hos UtbildningsForum är kostnadsfria för Sparbanken Skånes kunder men alla är välkomna. Deltagaren kan bland annat lära sig använda dator, mobil och hur Internetbanken fungerar. I kurserna finns också många tips på praktiska funktioner som nätet erbjuder. Ingemar Lindqvist har bland annat gått utbildningarna Kom igång med tekniken, Vardagsekonomi med hjälp av tekniken och Digitala funktioner.

- Jag har faktiskt gått någon kurs flera gånger. Jag tycker det är jättebra att man kan komma tillbaka igen. Ofta kommer det nya frågor efterhand när jag har använt tekniken hemma och då är det jättebra att få tillfälle att ställa dem. Jag tycker att jag flyttar fram min personliga position lite varje gång faktiskt. Dessutom lär jag mig något varje gång jag hör andra kursdeltagares frågor, säger han. 

Ingemar Lindqvist ska gå ytterligare en kurs i höst och han rekommenderar fler att prova. Han tycker det är bra att man själv kan ha med sig sin mobil, surfplatta eller bärbara dator så att kursledarna kan visa funktionerna direkt på plats.

- Jag tycker utbildningarna har varit väldigt bra och dessutom är de kostnadsfria. Jag kommer ihåg att jag tog med min traditionella bankbok till min första utbildning men tack och lov har jag skippat den nu, säger han och skrattar.

Har du något konkret som du lärt dig på kurserna som du vill lyfta fram?

- Ja, till exempel att jag kan flytta pengar mellan mina konton i mobilappen genom att bara dra med fingret. Det ska bli spännande att följa utvecklingen framåt och se hur de digitala tjänsterna utvecklas, säger han.

Hattrick by FC Rosengård

Hattrick by FC Rosengård

Hattrick by FC Rosengård är ett kunskapsprojekt som i samarbetare med 16 skånska tjejfotbollsföreningar.

Hattrick by FC Rosengård genomförs tack vare stöd från Sparbanksstiftelsen Skåne, Sparbanksstiftelsen Finn och Sparbanksstiftelsen Färs & Frosta, och arrangeras i samarbete med Swedbank och Sparbanken Skåne. 

Läs mer om projektet här! 

 

Guide till mobila tjänster

Guide till mobila tjänster

Sparbanken Skåne har en rad mobila tjänster samlade på en och samma plats.

Betala räkningar, gör överföringar, skicka pengar, se över dina placeringar. Med våra digitala tjänster kan du enkelt hålla koll på och hantera din ekonomi. 

Vårens alla kurstillfällen!

Vårens alla kurstillfällen!

Vi uppdaterar löpande vårt material med nyheter som gäller för
de ämnesområden som vi håller våra kurser i!