Aktuella händelser

Här får du nyheter, tips och annan information från aktuella händelser.

Var med i Aktieutmaningen! Nytt koncept för åk 3 gymnasiet

Var med i Aktieutmaningen! Nytt koncept för åk 3 gymnasiet

Under de senaste åren har aktiehandeln bland unga ökat. Visst är det roligt att få sina pengar att växa genom aktier men för att lyckas behöver du veta hur det fungerar och vad det finns för risker. Med Aktieutmaningen vill vi öka kunskapen hos unga sparare. Dessutom kan din klass delta i en aktietävling där vinnaren belönas med ett tillskott i klasskassan på 25 000 kronor.

Utmaningen består av två föreläsningar och en aktietävling med fiktiva pengar där klassen utmanar andra deltagande klasser. I Aktieutmaningen arbetar ni med en aktiesimulator som startar först när alla deltagande klasser genomfört den första föreläsningsdelen. Utmaningen börjar i december och pågår fram till påsken 2023, under perioden besöker vi er klass vid tre tillfällen. Aktiesimulatorn stängs innan det tredje tillfället.

Vill din klass vara med? Maila info@utfo.se och berätta om er och varför just ni vill vara med. Det finns ett begränsat antal platser. Sista dag för intresseanmälan är torsdagen den 15e september.

 

Praktisk information

Innehåll i föreläsning del 1:

 • Generell aktiekunskap
 • Riskminimering
 • Orderläggning
 • Introduktion till fundamental och teknisk analys
 • Diskussionsfrågor
 • Genomgång av aktiesimulator

Innehåll i föreläsning del 2:

 • Fördjupning fundamental analys: nyckeltal, intressanta delar i en årsredovisning, värdering av aktier
 • Fördjupning teknisk analys: Trendlinjer, stöd och motstånd, volym, formationer mm.
 • Bonusavsnitt om kryptovaluta: Vad är det för något, hur fungerar det och vad är riskerna?
 • Halvtidsuppföljning av aktiesimulatorn

Avslutning del 3:

 • Utvärdering av föreläsningarna
 • Uppföljning av aktiesimulatorn
 • Prisutdelning till vinnaren
Vi önskar en riktigt skön och solig sommar!

Vi önskar en riktigt skön och solig sommar!

Vi vill passa på och tacka alla som vi haft nöjet att träffa under våren och önskar alla en riktigt skön och solig sommar!

Vårterminen blev bättre än vad vi hade kunnat tänka oss! Vi började vårterminen med återkommande pandemirestriktioner och digitala föreläsningar, men som tur var slopades restriktionerna snabbt. Förstå oss rätt, digitala föreläsningar fungerar bra och här för att stanna, men det är betydligt roligare att komma ut och träffa er i skolan. Under våren hade vi nöjet att träffa drygt 5 800 elever på 275 st. föreläsningar runt om i Skåne. Nu tar vi snart semester och laddar för intensiv höst! Om du fortfarande inte har bokat en föreläsning för din klass inför hösten så kan du göra det här.

 

Vår telefonväxel kommer att vara stängd mellan den 15e juli – 15e augusti. Behöver du komma i kontakt med oss under denna perioden skicka ett mail till: info@utfo.se

 

Sociala medier och nyhetsbrev

Sociala medier och nyhetsbrev

Följ oss i våra sociala medier & prenumerera på vårt nyhetsbrev så att du inte missar något.

Följ oss gärna på Instagram och Facebook. För att prenumerera på vårt nyhetsbrev maila till oss på info@utfo.se. Nyhetsbrevet skickas ut 4-5 gånger per år.

Boka våra populära föreläsningar för dina elever

Boka våra populära föreläsningar för dina elever

Vi utbildar skolungdomar i privatekonomi. Vi erbjuder er både fysiska och digitala föreläsningar.   

Barns förståelse för pengars värde blir allt viktigare, i synnerhet när dem hanteras digitalt. Livet på nätet och i sociala medier kräver också en större medvetenhet. Med våra inspirationsföreläsningar når vi ut till unga i åldrarna 10-25 år. 

Anmäl ditt intresse här!