Digital Säkerhet

Bedrägerier på nätet har ökat kraftigt de senaste 10 åren och fortsätter att öka. Det är en lukrativ verksamhet för de kriminella och risken att åka fast är låg. Vad kan vi själv göra för att minska risken att bli drabbade? Faktiskt en hel del!

Vi inleder föreläsningen med att diskutera grundläggande säkerhetsaspekter. Vi informerar om hur du kan upprätthålla en hög säkerhetsstandard för dina enheter, såsom mobiltelefoner, surfplattor och datorer. Dessutom ger vi dig tips om hur du bäst utformar och hanterar dina lösenord samt vilken typ av information du inte bör skicka via e-post.

Under den andra halvan av föreläsningen fokuserar vi helt på bedrägerier. Vi diskuterar olika metoder som bedragarna använder och visar exempel på bedrägerier. Vi identifierar även varningsklockor för att du ska kunna skydda dig om du råkar ut för ett bedrägeriförsök.

Tidsåtgång: 60 min

Föreläsningen är kostnadsfri och erbjuds till föreningar, bibliotek, mötesplatser m.fl. i Sparbanken Skånes verksamhetsområde. Är ni intresserade är ni välkomna med en intresseanmälan.

Läs mer om säkerhet på sparbankenskane.se/sakerhet
Läs mer om bedrägerier på sparbankenskane.se/bedrageri
Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter