Lediga tjänster


Gillar du privatekonomi och vill inspirera barn och unga till en bättre framtid?
Då kan det här vara jobbet för dig!

Välkommen in med din ansökan senast den 26e maj!

Vill du vara med och göra skillnad? UtbildningsForum erbjuder i samarbete med Sparbanken Skåne kostnadsfria och uppskattade föreläsningar i sund privatekonomi för barn och unga samt i digital säkerhet för att motverka bedrägerier. Förra året pratade vi ekonomi med över 14 000 barn och ungdomar och digital säkerhet med över 3 000 personer runt om i Skåne. Vi vänder oss främst till skolungdomar, men även till Sparbanken Skånes privat-, företags- och föreningskunder. Inför höstterminen söker vi ett nytt stjärnskott som föreläsare/kommunikatör.

Om jobbet

Vi är ett glatt och härligt team som brinner för att ge skånska barn och ungdomar privatekonomiska färdigheter för en bra start i livet. Vi är även med och försöker motverka det stora samhällsproblem som bedrägerierna vuxit sig till. Detta gör vi genom föreläsningar och diskussioners på bland annat skolor, hos föreningar, på Sparbanken Skånes kontor, bibliotek/mötesplatser och digitalt.

Tjänsten innefattar bland annat:

  • Föreläsa för och diskutera privatekonomi med elever på skolor runt om i Skåne, både i klassrum och aula. Från lågstadiet till gymnasiet och unga vuxna upp till 25 år.
  • Föreläsa om och diskutera bedrägerier samt hur man ökar sin digitala säkerhet. Främst på Sparbanken Skånes kontor, hos föreningar, bibliotek/mötesplatser och digitalt.
  • Nätverka med lärare, rektorer och annan skolpersonal för att tillsammans öka antalet elever vi träffar.
  • Utveckla och ta fram pedagogiskt utbildningsmaterial tillsammans med resten av teamet.
  • Marknadsföra Sparbanken Skåne i olika sammanhang.

Den här tjänsten är en heltidstjänst med möjlighet att växa. Förutom att bli en del av vårt härliga team kommer du också att ha möjlighet att bygga ett stort kontaktnät inom Sparbanken Skåne som är vår uppdragsgivare och samarbetspartner. En anställning hos UtbildningsForum kan vara ett bra första steg in i bankvärlden.

Vi arbetar i hela Sparbanken Skånes verksamhetsområde, som omfattar 15 skånska kommuner, därför behöver du ha körkort och tillgång till bil. Du kommer till största del att arbeta dagtid, men kvälls- och helgarbete kan förekomma.

Din profil

Vi söker dig som är social och utåtriktad med ett brinnande intresse för privatekonomi. Då en stor del av arbetet handlar om att informera, diskutera och representera är det viktigt att du är bekväm med att stå på scen, eller vill utveckla din förmåga att prata inför publik. Du har lätt för att förenkla och förklara saker på ett pedagogiskt vis. Du är ansvarstagande, flexibel och kan arbeta både självständigt och i grupp. Du är också en person som får energi av mötet med människor och att knyta kontakter i det lilla eller stora sammanhanget kommer naturligt för dig. Troligtvis är du i början av din karriär och bor i nordöstra eller mellersta Skåne, då du till största del kommer att arbeta i det området.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och hur du med dessa kompletterar gruppen. Erfarenhet av arbete i liknande roll eller relevant utbildning är meriterande.

Välkommen med din ansökan!

Skicka ett personligt brev samt CV till ansokan@utfo.se och motivera i din ansökan varför du söker och vad du kan bidra med. Bakgrundskontroller förekommer i urvalsprocessen. Tjänsten är en tillsvidareanställning och provanställning kan komma att tillämpas. Intervjuer sker löpande. Vi vill ha din ansökan senast den 26 maj 2024.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Rebecca Ljungberg, tel. 0708-72 83 54 eller Åsa Agnesson, tel. 0708-72 83 64.

UtbildningsForum Skåne AB ägs och drivs via Sparbanken Skånes ägarstiftelser. Sedan starten 2015 har mer än 100 000 personer deltagit i våra kurser och föreläsningar inom privatekonomi och digital säkerhet. Målet är en naturlig del i sparbanksidén – att främja en sund privatekonomi och skapa tillit till tekniken när samhället digitaliseras. UtbildningsForum samverkar med Sparbanken Skåne som är en stark regional sparbank med hög tillgänglighet, smarta tjänster och grundläggande sparbanksvärderingar. Inom Sparbanken Skånes verksamhetsområde stöttar banken tillsammans med sina ägare olika samhällsprojekt genom att låta delar av vinsten gå till lokala projekt inom idrott, kultur, utbildning och näringsliv. På detta sätt bidrar banken till att skapa framtidstro där våra kunder bor.